Moesgaard Museum

Moesgaard Museum i Aarhus er et nyt og moderne museum, der har valgt at gøre brug af moderne teknologi til at fortælle vores forfædres historier.

Fantastisk arkitektur, fordybende teknologier og kultur er smeltet sammen for at skabe en altomfattende oplevelse på museet i Aarhus med fokus på menneskets historie.

Der er både blevet installeret en HDBaseT Transmitter fra Atlona og beslag fra Chief.

Opgaven

Museet er blevet designet med en fleksibel infrastruktur med kapacitet til at blive udvidet til fremtidige udstillinger og udvalgte kontrol- og afspilningssystemer, der passer bedst til hver enkelt udstilling.

Teknologien og installationerne skal tilføje liv til historien ved brug atmosfæriske lydlandskaber, lysdesign, animation, projektion, interaktive installationer og scenografi. De besøgende skal trækkes ind i historien og kunne identificere sig med vores forfædre.

Meget specifikt skulle der findes en stabil signaldistributør til den midlertidige udstilling omkring Kinas Teracotta-hær.

En anden vigtig opgave var også, at finde de bedste og mest robuste beslag på markedet, som nemt skulle kunne flyttes og betjenes.

Løsningen - Atlona

Museet krævede signalopdeling og stabilitet i forhold til HDBaseT-teknologi. Ligeledes var det også vigtigt, at Atlonas lokale support var tilgængelig, som den er hos IMAGO SONAS.

På museet er der blevet installeret Atlonas AT-UHD-EX-100CE-TX. HDMI 100m forlængere og AT-UHD-EX-70-KIT.

Den tilbudte forbindelse, der sikrer, at HDMI-signaler sendes direkte til projektoren over lange afstande, var en nøglefaktor i beslutningen om at bruge Atlona-teknologien sammen med den kompatibilitet, den tilbyder med Panasonics Digital Link-system. Både signal- og projektorstyring findes gennem ét Cat-kabel.

Antallet af bokse skulle holdes på et minimum da Panasonic-projektoren har en HDBaseT-indgang (Digital-Link). Dermed kunne modtageren skæres væk på alle de forlængersæt, der blev brugt med Panasonic-projektorer.

En vigtig faktor for valget af Atlonas udstyr var også, at der med deres produkter følger 10 års garanti med.

Løsningen - Chief

Derudover har Moesgaard valgt at benytte Chief beslag på alle deres skærme rundt på museet. 

Chief anses for at levere markedets mest gennemtænkte beslag til montering af display, monitorer og projektorer.

Med et konstant fokus på at det skal være nemt og hurtigt at montere, er det lykkedes Chief at være en af verdens største producenter af beslag.

Produkterne har nytænkende funktioner der gør installations arbejdet nemmere for montører, og meget mere brugervenligt.

Hvad enten du skal montere en stor LED skærm eller en lille projektor, har Chief beslaget du kan bruge.