Amina - Usynlige højttalere

Skjult lyd i loft og væg til privat og erhverv. Med få Amina højttalere dækkes en større zone/rum end med traditionelle højtalere.

Verdens førende producent af usynlig lyd

Amina er verdens førende producent af fremstilling og design af usynlige højttalere. Amina har rødder i UK hvor virksomheden de sidste 20 år har udviklet usynlig lyd.

Amina investerer mange af deres ressourcer i R&D. Dette har også gjort, at de i dag har en unik og imponerende teknologi, som de har fuld patent på. Aminas usynlige højttalere er anbefalet af designere og arkitekter verden over.

De store og synlige højttalere, som de fleste af os kender dem, passer ofte ikke ind i miljøer hvor designet og udtrykket i rummet har stor betydning. Med usynlig lyd fra Amina skal man ikke gå på kompromis med imponerende lyd og rummets æstetik. 

Se her hvordan Aminas formidable højttalere fungerer

Se hvordan produktet fungerer og hør om alle fordelene.

2 unikke kerneteknologier

Edge

Til installation i gips-vægge eller lofter. En fuldstændig usynlig løsning, da højttaleren spartles til kanten ved installation. Når spartlen er helt tør slibes der til og males henover, hele højttaleren. Se den her.

Mobius

Til installation i gips-vægge eller lofter. En fuldstændig usynlig løsning, da højttaleren spartles helt over ved installation. Højttaleren kan dækkes med andre materialer som træ, læder eller folie. Den ultimative løsning indenfor design og fleksibilitet. Se den her.

Usynlige højttalere til gipsvæg eller loft:
Edge-serien

Edge-seriens højttalere er designet til at blive indsat i gipsplader/gipsvægge. Hele væggen/loftet kan males og dekoreres, så højttaleren bliver helt usynlig.

Højttaleren er kun fastgjort til selve gipspladen hvilket betyder, at der ikke kræves nogen speciel indramning. Du spartler op til kanten, sliber det pænt, og kan herefter male henover hele fladen.

Edge-serien benytter nye typer af enheder, og flere patenterede teknologier blandt andet OptiDamping™, OptiDrive™ Reducerende-Resonansteknologi og ToneRelief™-teknologi. Dette er altsammen med til at sikre at Amina Edge kan levere dybde og et fuldendt lydbillede, og tåle at der spilles højt.

Sådan installeres Edge-serien

Se hvor nemt og hurtigt det er at installere Edge højttaleren.

Fleksibel design integration:
Mobius-serien

Mobius-serien er topmodellen fra Amina. De giver den største fleksibilitet i forhold til udtrykket i rummet og i forhold til hvilke materialer der anvendes.

Serien er udviklet til at blive spartlet helt over, og på den måde, virkelig være en del af loftet eller væggene, på en helt unik måde. Det er umuligt at se højttalerne efter færdig spartling og maling.

Et væld af andre overflader som træ, læder, naturstensfiner eller andre højkvalitetslaminater, special finish som akustik, giver Mobius højttaleren ultimativ fleksibilitet.

Se hvor nemt det er at installere en Mobius højttaler i gipsvæg

En kort video hvor der bliver illustreret hvad der skal til og hvor nemt det er at installere en højttaler fra Amina.

Mange muligheder for installation & udtryk

Vådrum & pools

Amina højtalerne har en overfladebehandling, som gør at de kan tåle høj luftfugtighed, og installeres i f.eks. pool- eller vådrum.

Usynlig lyd til større lokaler

Aminas usynlige højttalere er ideelle til større rum i f.eks. erhvervsejendomme, hvor både æstetik og ydeevne er i højsædet.

Forskellig finish muligheder

Mobius-sortiment skaber uendelige muligheder, hvis der kræves unikke finish f.eks. marmor, træ, læder, mikrocement eller gips. Det giver mulighed for, at installere Amina, hvor som helst, uanset indretning. Se meget mere information her

Hoteller

Amina giver en jævn lyddækning i hotellets lobbyer, restauranter, barer, gange, soveværelser og fritidsfaciliteter. Amina kommercielle højttalere er enkle at installere og fuldt kompatible med eksisterende kommercielle lydsystemer.

Usynlig surround sound

Amina højttalere skaber en imponerende lydoplevelse til f.eks. hjemmebiografen – samtidig med at de er helt usynlige.

Detailhandel, virksomheder, offentlige rum og gallerier

High-end projekter kræver alle aspekter af designet til at skabe et luksuriøst miljø, der understreger brandidentiteten, hvilket tillader komplet fokus på produktet.

Åben og storslået lyd der kan installeres hvor som helst

Højttalerne er ikke retningsbestemte, men spreder lyden 180 grader ud fra forsiden. Det betyder at ligemeget hvor du befinder dig i rummet, vil du opleve et smukt og imponerende lydbillede. 

Dette lydbillede skyldes opfindelsen af DML (Distributed Mode Speaker). Der anvendes et smart designet fladt lydpanel sammen med Aminas præstationsenheder, som skaber små vibrationer til at generere lyd, som kan høres, men ikke ses. Måden det sker på er ligesom et akustisk instrument, som en guitar eller violin.

Aminas højttalere behøver ingen gitter eller grill og kan installeres mange forskellige steder. Produktet kan pudses helt over og både males eller blive dækket af tynd træfiner, tapet eller stof. Amina har også udviklet teknologi til at deres højttalere kan installeres i professionelle miljøer, hvor der bruges en måde som hedder 100 Volt til at installere mange højttalere, til den samme forstærker og kilde. Det kunne være restuarant, hotel, mødelokaler kantine osv.

Fordele ved DML teknologien

Magien ved DML (distributed mode loudspeakers) er det, der gør Aminas højttalere så unikke og specielle, og som giver lyden en kant og naturlighed, som ikke findes hos andre højttalere. Nøgleordene for Aminas skabelse af lyd er en høj, ren og rumfyldene klarhed. 

180 graders lydspredning

180° halvkugleformet spredning på tværs frekvensområdet betyder at færre højttalere er nødvendige for at opretholde ensartet SPL på tværs af et rum. Det betyder du på en nemmere måde kan dække et større areal med færre højttalere end normalt.

Høj fleksibilitet

Placeringen af højttalerne er ikke så vigtig, som med konventionelle højttalere. Disse højttalere giver en langt større fleksibilitet i design, installation og placering.

Unikt design

Højttalerne har et unikt design som gør, at de kan integreres direkte i en gipsplade eller uden anden ramme. Dette reducerer den akustiske feedback, der overføres direkte til rummet via væggene i et rum.

 

Akustiske fordele og nem installation

Aminas DML-højttalere giver 180° spredning på lyden, og genererer hvad der er kendt som en diffus spredningskildebølgeform i stedet for en konventionel punktkilde bølgeform. Disse egenskaber gør det muligt at producere en ren og fordybende lyd. 

Aminas usynlige højttalere er designet til at være et meget robust byggemateriale, som de er en præcis akustisk enhed. De er utroligt nemme at installere og kræver ikke et helt hold af hjælpere, men kan klares af en enkelt person.

Usynlige subwoofere

Aminas subwoofere er designet til at blive installeret i stof, kun synligt via portventilen, og tilbyder en jævn lavfrekvent forlængelse med minimal visuel påvirkning.

Med en basydelse der kan tilføje varme eller ryste et rum, når det er nødvendigt, komplimenterer udvalget af passive subwoofere Amina DML-højttalere for at hjælpe med at levere en betagende oplevelse med fuld båndbredde.

Amina tilbyder en helt speciel serviceoplevelse

Lydsystemdesignere skal vide hvor mange højttalere der er nødvendig til en given anvendelse.

Hver installation er forskellig baseret på rummets dimensioner og andre faktorer: Der skal tages hensyn til lytterens højde, lydindholdet, andre præstationskrav såsom SPL (lydtryksniveau) og om der ønskes ensartet dækning, samt hvor meget variation i SPL der er acceptabelt i hele rummet.

Aminas specifikationsmetode adskiller sig fra de fleste andre højttalerproducenter, idet hele højttalerens frekvensområde betragtes som en del af "ensartetheden af dækningen" ved hjælp af spredningsegenskaberne hos DML-højttalere.

Denne service er baseret på målinger af installerede Amina-højttalere. Polardiagrammer normaliseres, og højttalerens spredning projiceres på et vandret plan i lyttehøjden for at beregne variationen i lydtryksniveauer for stående eller siddende lyttere.

Se meget mere her

Mads Nørskov

CEO & Ekspert i Amina

+45 3153 0352

mads@imagosonas.dk

Mads Nørskov

Vil du vide mere om usynlig lyd & Amina?

Mads er vores ekspert i Amina. Han har en god indsigt i de muligheder som Amina tilbyder, og derved også de behov Amina går ind og løser. 

Tag derfor endelig fat i ham, hvis I har spørgsmål til produkterne, har lyst til en demo, eller vil have ham med ud til et kundemøde.

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen

Biamp Denmark

Biamp er en førende udbyder af innovative AV produkter.

I forbindelse med Biamps nye kontor i Danmark, skulle de have fundet en god løsning til deres skærme i bygningen. Valget faldt på Chief beslag. Læs med her og bliv klogere på Biamps valg.

Læs hele casen
keyboard_arrow_up