Københavns Universitet Panum

Atlona garanterer en fremtidssikret AV-løsning

Københavns Universitet Panum

Atlona CLSO Series switcher-teknologi spillede en nøglerolle i AV-installationen i Mærsk Tower (Panum). Et 15-etagers center for forskning i verdensklasse i sundhed- og lægevidenskab. 

Fra kælder til 15. etage er det skulpturelle byggeri med den organiske form designet til at fremme samarbejdet og synergien på tværs af forskergrupperne i de forskellige forskningscentre. Forskere, studerende og teknikere har bidraget til byggeprogrammet.

Opgaven

I bygningen er der tre store foredragsauditorier, placeret på de nederste etager, som suppleres af 16 klasseværelser. Til disse lokaler skulle der integreres en løsning der nemt og brugervenligt kunne klare lyd, billede og video. 

Universitetet ville have noget ekstraordinært, hvor de studerende ville føle, at de havde de bedste faciliteter til rådighed. 

Løsningen

Først blev rygraden til installerionerne lagt med et 22 km CAT6-netværkskabler for at imødekomme alle signaltransportbehov. I hvert af de 16 klasseværelser omfatter undervisningsfaciliteterne to whiteboards, to Panasonic-projektorer, to Projecta-projektionsskærme og Genelec-højttalere.

Med styring fra Neets inputpaneler, og et specialbygget, højdejusterbart Montana-skrivebord kontrol- og distributionsudstyret i hvert rum, med Atlona AT-UHD-CLSO-824 matrixomskiftere, der håndterer al blanding og HDBaseT-signaldistribution.

Foredragsholderen styrer Montana-skrivebordet, som har en Elmo-dokumentscanner, Neets-inputpanelerne styrer AT-UHD-CLSO-824, som tillader en HDMI-, VGA- eller skærmport tilsluttet systemet.

Der var brug for en kraftfuld matrix, der kunne kombinere video, lyd og to udgange i en lille ramme til en fornuftig pris. Atlona var den eneste leverandør, der tilbød en sådan løsning til at understøtte disse krav, samtidig med at Atlona tilbød fleksibiliteten til at håndtere andre opgaver såsom streaming, hvis det skulle blive nødvendigt i fremtiden.

 

AT-UHD-CLSO-824 har en række forskellige indgange, så du kan kombinere den med mikrofoner. Dette giver mulighed for at understøtte lyd og video i to forskellige lag.

Man kan kombinere inputs og sende dem til de to forskellige projektorer. Derudover tillader lydmatrixen hvert billede at arbejde med hver lydindgang. Hvis det ønskes, kan ét billede kombineres med lyd fra en mikrofon eller fra en anden præsentation. Det hele fungerer meget gnidningsløst, og det er meget nemt at styre fra touchskærmene i auditorierne eller Neets-panelerne i forelæsningslokalerne.

AT-UHD-CLSO-824s kombination af HDMI- og VGA-indgange var også meget vigtig, fordi mange studerende har ældre bærbare computere med VGA-udgange. 

En anden fordel ved AT-UHD-CLSO-824 er, at man ikke behøver at føre to kabler til projektoren, fordi den kan styres via HDBaseT. Det er nemt at sætte op og virkelig et0 pålideligt produkt.

Læs hele den uddybende case her.

4K/UHD 8×2 Multi-Format Matrix Switcher 

AT-UHD-CLSO-824

Atlona AT-UHD-CLSO-824 er en 4K/UHD 8×2 matrix switcher med dobbelt HDBaseT og spejlede HDMI-udgange til 4K/UHD @ 60Hz-signaler. Denne matrix switcher har multi-format signalhåndtering, Ethernet-aktiveret 100 meter HDBaseT™ input/output forlængelse og avancerede lydfunktioner.

CLSO-824 bringer avanceret multi-format matrix-skift til CLSO-serien af klasseværelses- og små kontoromskiftere. Blandingen af input understøtter fjernkilder ved talerstole og mødeborde via HDBaseT transmission samt lokale kilder i udstyrsstativet. Matrixen serverer en bred vifte af rumkonfigurationer med to HDBaseT-videoudgange, der hver har en spejlvendt HDMI-port for at give et ekstra output til en lokal skærm eller et Atlona Extender Kit.

Læs mere om produktet her

Andre eksempler på vores arbejde

 

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Moesgaard Museum

Museer i Danmark træder ind i AV verdenen

Hos IMAGO SONAS leverer vi spændende produkter til AV branchen. AV er meget mere end mødelokaler og klasselokaler. En række danske museer har fået øjnene op for at AV udstyr kan bidrage med historiefortællingen på et museum.

Læs hele casen
keyboard_arrow_up