USB-C i mødelokalet

Har du endnu ikke et kendskab til dette stik, kan vi garantere, at du med sikkerhed får det i fremtiden. USB-C bliver nemlig den nye opladeport standard for alle telefoner og tablets i Europa. Du finder også stikket mere hyppigt på PC’ere og MacBooks.

USB-C - derfor skal du kende til dette kabel 

Der findes endnu ikke en USB-C kabel standard, som der gør for stikket. Dette er vigtigt at være opmærksom på, når du skal bruge USB-C. Når der indføres nye stik følger der ofte nogle udfordringer med. Vi giver dig her vores bedste bud på USB-C løsninger til mødelokalet samt til kontoret.

USB kabler får nye mærkninger

En udfordring ved USB og USB-C kabler er ofte signalet. For at være sikker på, at du får et godt signal igennem kablet, skal du tjekke kilde samt modtager, for hvilke signaler USB-C stikket på enhederne understøtter. 

Når dette er på plads kan du finde et kabel der passer til din installation. Der kommer her en ny mærkning, som skal hjælpe folk godt på vej ift. at kunne finde de rette kabler. Se de nye mærkater her.

Der kommer også nye mærkninger, som fortæller hvor meget strøm der kan transporteres igennem kablet. Se her hvordan de nye mærkninger kommer til at se ud.

USB-C VS Thunderbolt

Et USB-C stik kan anvendes på mange forskellige måder. På computere og docking stationer vil der være et symbol, som viser hvad stikket er til. Vises der et batteri, så er stikket udelukkende til opladning. 

Et andet symbol er lynet. Lynet betyder at stikket er et Thunderbolt stik version 3 eller 4. Disse stik er udviklet af Intel og har mest været brugt af Apple i deres produkter. Med et Thunderbolt stik, vil du afhængig af din computers grafik kort, kunne udvide dit skrivebord med 2-3 skærme. Med USB-C kan du udvide med 1 ekstra skærm og i sjældnere tilfælde 2 ekstra skærme, men det er grafikkortet som bestemmer.

Vi anbefaler USB-C kabler fra SCP

En stærk installation kræver gode kabler og gode stik. Det kan SCP levere, og derfor er det også vores anbefaling når det kommer til USB-C kabler. 

Structured Cable Products har udviklet en nyt kabel (USBC32-XM) i længderne 1, 2, 3 og 5 meter. Video, lyd og brug af USB kamera og mikrofoner kan du med alle længder. Kvaliteten er utrolig høj. Alle kabler er USB 3.2  Gen. 2 kabler. Datamængden på alle kabler er 10Gbps og understøtter op til 8K@60H. 

Bliv klogere på SCP her

 

Download USB´Cens ABC 

Jeg har samlet en liste over alle de ting du bør kende når snakken falder på USB-C. 

DOWNLOAD GUIDEN HER

 

USB-C løsninger til mødelokalet

Vi har her valgt at fremhæve Atlona, som producerer flere produkter som understøtter USB-C stikket på computeren.  

Atlona har en løsning der kan levere lyd og billede fra din computer til en skærm eller projektor, præcis som et HDMI kabel ville gøre.

En populær & energibesparende løsning

En anden løsning er, hvor enheden vil oplade din computer ved 60 watt, eller blot holde strøm på computeren. Der vil også være mulighed for at anvende tilsluttede mikrofoner og kamera gennem brug af USB-C kablet i mødelokalet. 

Dette produkt hedder AT-OME-MS42, og er en utrolig populær løsning. 

Produktet er også en meget energivenlig løsning, da den alene kun benytter 8,5 watt. Enheden kan slukkes via et intelligent kontrolpanel, sammen med øvrigt AV udstyr i mødelokalet.

Se AT-OME-MS42 i shoppen

En god og sikker løsning til klasselokaler og auditorier

Til større lokaler anbefaler vi produktet AT-OME-PS62 fra Atlona, som har flere tilslutningsmuligheder. 

Det smarte er, at denne enhed kan kobles sammen med andre enheder i lokalet. Det betyder at en computer kan tilsluttes op til 100 meter væk fra switcheren. Dette gør det muligt at have flere steder i lokalet, hvor elever og underviser kan koble sig på, og få fuld udnyttelse af alle USB-C stikkets fordele, såsom:

  • Lyd & billede signal til projektor
  • Opladning af computeren eller blot holde på strømmen
  • Få kamera & mikrofoner med til brug ved fx fjernundervisning 

Dette er kun få af produktets funktioner.

Ønsker du at vide mere - klik her!

En løsning der bidrager til virksomhedens grønne profil

Enheden anvender kun ca. 58 watt i funktion, og det er tilmed muligt at slukke helt ned for enheden når lokalet ikke er i brug. Det er dermed en energivenlig løsning, der kan bidrage til den grønne profil.

Se produktet i shoppen

Løsningen til (hjemme)kontoret

I det perfekte kontor set-up er det vigtigt med en løsning hvor det er nemt og hurtigt at afholde video møder. 

Her anbefaler vi AT-OME-MH21 fra Atlona. Det er en løsning med USB-C og HDMI indgang, som giver mulighed for at skifte mellem to kilder og få lyd og billede frem på skærmen. Det betyder at enheden kan samle både USB kamera og mikrofon, som nemt kan tilsluttes til computeren.

Enheden understøtter USB 3.0 produkter. Det er tilmed muligt at få enheden til at slukke og tænde for skærmen, når man fjerner eller tilslutter et af de to kabler. Det betyder at dette også er en ideel løsning til mindre mødelokaler. 

Se produktet i shoppen her!

 

Den perfekte docking station til dig der ofte er på farten

En computer dockingstation er perfekt til dig, der er på farten, og har brug for at have en ordentlig arbejdsplads hvor end du arbejder. Du kan hurtigt tilslutte din laptop til en dockingstation, så du kan genoptage arbejdet på en stor skærm. 

Her anbefaler vi en docking station fra CalDigit. CalDigit arbejder tæt sammen med Apple, som betyder at hvis du bruger produkter fra Apple arbejde de perfekt sammen. 

CalDigit tilbyder mange forskellige docking stationer alt efter hvad der er behov for. De helt store og kraftfulde som TS4 Dock, eller de små som USB-C SOHO, som transmittere hele 10 Gbps. Hvis grafikkortet kan følge med er det muligt at udvide til 2 skærme. Og lade din computer med op til 90 Watt (kræver 100 Watt strømforsyning til SOHO Dock)

Brian Thorngaard

CTO & Ekspert i USB-C i mødelokalet

3178 0303

bt@imagosonas.dk

Brian Thorngaard

Vil du vide mere om USB-C i mødelokalet?

Brian ved hvad det drejer sig om 
Han sidder klar til at hjælpe dig og vejlede dig i, at finde frem til den ideelle løsning til jeres behov.

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen

Biamp Denmark

Biamp er en førende udbyder af innovative AV produkter.

I forbindelse med Biamps nye kontor i Danmark, skulle de have fundet en god løsning til deres skærme i bygningen. Valget faldt på Chief beslag. Læs med her og bliv klogere på Biamps valg.

Læs hele casen
keyboard_arrow_up