Vælg grønt

Der er mange måder du kan være miljøbevidst, når du skal vælge AV-udstyr. Her på siden kan du få et overblik, hvordan du kan tænke det ind. 

Tænk grønt

Tænk engang, hvis du kunne tænke grønt, når du/i skal kigge på udstyr til jeres mødelokaler, klasselokaler eller hvor der nu kan være brug for AV-udstyr.

Det kan du faktisk sagtens gøre.

Vi vil komme med nogle forslag herunder til, hvad du kan kigge efter fra vores producenter.

Det er muligt at gøre AV-løsninger noget mere grønnere, end de har været kendt for at være hidtil. Der bliver løbende udskiftet rigtig meget AV-udstyr i mødelokaler, dels fordi det måske går i stykker, men nok allermest fordi, at der løbende kommer behov for ny teknologi i mødelokalerne og fælles områderne.

Skal vi hjælpe dig?

Kig efter software baserede løsninger

En god ide kunne være at kigge efter produkter, som er mere softwarebaseret end hardware baseret. På den måde er der ikke udstyr der skal sendes til destruktion. Og produktets funktionalitet forbliver den samme, så medarbejderne altid er trygge ved brugen af udstyret.

Men samtidigt så modtager disse produkter løbende funktionsopdateringer, så de altid kan de sidst nye funktioner. Et andet sted at kigge er på producentens garanti. Hvis en producent eksempelvis tilbyder 10 års garanti, så er det fordi deres produkter sjældent går i stykker.

Mersive 

Et rigtig godt valg af AV-udstyr, som er softwarebaseret, er fra producenten Mersive som laver produktet Solstice.

Solstice er et produkt, som løser rigtig mange opgaver i et mødelokale. Det er trådløs deling fra enhver computer, Smartphone eller Tablet. Men det er også en trådløs USB bro til at koble sammen med kamera og mikrofoner i mødelokalet.

Solstice som digital skiltning  

Derudover kan Solstice fungere som digital skiltning, så når mødelokalet ikke bruges, vises der digital skiltning fra virksomheden på skærmene. Eller du kan lade Solstice tænde og slukke for skærm eller projektor i lokalet, når den ikke er i brug. Solstice er reelt set den software, som er installeret på et stykke hardware.

Denne hardware er tænkt til, at skulle kunne løfte de ønskede opgaver fremadrettet i mindst 5 år.

Men ideen er når du køber en Solstice, er at du enten har 3 eller 5 års licens, hvor du så modtager alle de nye produkt features som lanceres til produktet, blot ved en opdatering. Det er super smart. Og købsprisen fra start af, afspejler din licens periode.

Holder mindst 5 år  

Denne hardware er tænkt til at skulle kunne løfte de ønskede opgaver fremadrettet i mindst 5 år.

Men ideen er når du køber en Solstice, har du enten 3 eller 5 års licens, hvor du så modtager alle de nye produkt features som lanceres til produktet, blot ved en opdatering. Det er super smart. Og købsprisen fra start afspejler din licens periode.

Når perioden udløber, kan du forlænge med 1-4 år igen.

På den måde vil ibrugtagningen af Solstice altid være den samme, så det er langt nemmere for medarbejdere at bruge lokalerne.  Og der skal ikke udskiftes hardware. Solstice kan du strømforsyne via POE+ fra netværksswitch, på den måde kan du også optimere strømforbruget for alle mødelokalerne.

Ubiqisense

Et andet sted hvor du kan tænke grønt, når du skal have nyt udstyr i jeres lokaler, er indenfor selve optimeringen af jeres lokaler. Her tænker vi på energiforbrug, rengøring, udnyttelse af kvadratmeter, betjening af lys og AV-udstyr. Med en sensor fra Ubiqisense, står du i en enestående situation for, at få fuldt overblik og kontrol over jeres kvadratmeter. Med sensoren kan du regulere varme og udluftning, udfra antal personer i lokalerne.

Men du kan også tænde og slukke for lys og AV-udstyr, udfra om der er personer tilstede. Og via Ubiqisense online dashboard kan du trække informationer ud til rengøringen, så de ved præcist hvor i lokalerne skal der gøres ekstra rent, eller lokaler der kan springes over i den daglige rengøring, fordi du kan få at vide hvor i lokalet har personer siddet eller opholdt sig eller lokalet ikke har været i brug.

Med Ubiqisense kan du også få informationer om hvor godt blive jeres mange kvadratmeter udnyttet, og er der lokaler, som aldrig bruges, eller store lokaler hvor der altid kun er få brugere på. På den måde kan du optimere energiforbruget til at passe perfekt i alle lokaler, og lokaler kan omlægges eller udnyttes på anden vis, hvis det viser sig, de ikke fungere som de er.

CPR godkendt kabler 

Et område der sjældent tænkes på, er de kabler som bruges i lokalerne. Tænk på hvor mange kilometer kabler, som der ligger i vægge og kabelbakker i jeres virksomhed.

Hvor mange af disse kabler lever idag op til krav om giftige dampe ved brand, røgudvikling, flamme dryp osv.?

Disse kvalitetsniveauer kaldes for CPR, og der er forskellige krav, alt efter hvor kablerne skal installeres. Det er et meget vigtigt område, også fordi mange kabler bliver idag smidt ud, så det er vigtigt dels hvordan de er produceret, og derefter hvordan de skrottes på rette vis.

Med producenten SCP kan du sikre at de kabler der installeres i jeres bygninger, overholder de strengeste kvalitetskrav, og samtidigt leverer bedst mulig kvalitet billede og lyd i jeres lokaler. SCP producerer kabler til højttalere, til skærme, projektorer, computere, netværk, HDMI kilder osv.

De har en klar grøn strategi om at deres produkter skal overholde følgende kriterier:

  • Blyfrie lodninger på alle dele, inklusiv kredsløbskomponent elektronik
  • Ingen halogenerede flammehæmmere i kabinettet
  • Intelligente kølesystemer for at forhindre for meget strømforbrug
  • Blyfrit glas til linser (projektorer)
  • Genbrugspapir eller minimalt brug af papirprodukter til brugermanualer og emballager

Legrand AV

Er en producent med stor fokus på bæredygtighed, og på at påvirke vores miljø, absolut mindst mulig negativt. Brandet Da-Lite modtog InfoComms Green AV Award for deres bæredygtige praksis, hvilket inkluderer en ISO 14001:2002 og GREENGUARDS certificering. Brandet CHIEF har en lang række produkter som opfylder LEED kategorien 4.1, hvilket betyder 10% genanvendeligt materiale, 20% genbrugt materiale og 1.1 - 1.4 i Innovation i Design: Ergonomisk strategi. Legrand AV som konsortium, har et konstant fokus på at optimere hele deres forretning til bæredygtigt aftryk. Populære produkter fra VADDIO er deres EasyIP produkter, som er POE baserede kameraer og mikrofoner.

NETGEAR - en bæredygtig tilgang

Vi kommer ikke udenom IT netværksudstyr når vi kigger på mødelokaler og AV udstyr, og her har NETGEAR også et konstant fokus på deres bæredygtige tilgang.

De måles på vandforbrug, energiforbrug både gas, diesel og el. Alt dette er selvfølgelig både på deres kontorer, fabrikker men også i udvikling og produktion af produkter, og ligeledes produkterne fra NETGEAR overholder de strengeste krav, og yder et lavt strømforbrug i forhold til deres ydelse.

Hvert år siden 2016 har NETGEAR lavet en sådan rapport og de ligger frit tilgængelig på deres hjemmeside.

Læs meget mere om NETGEAR

Vores grønne tilgang til markedet

Vi har for ca. et år siden udskiftet al vores belysning til LED, dette har sænket vores energiforbrug gevaldigt. Samtidigt er alle vores skærme sat til enten selv at lukke ned, eller vi har kontrolsystem til at lukke dem ned efter brug.

Vi gør meget ud af vores affald, og sikrer produkter sendes til destruktion eller genbrug. Vi genbruger papkasser til at sende varer frem til vores forhandlere, så vi har et naturligt flow i disse affalds papkasser.

Vi har et grønt fokus på vores eksisterende producenter, men især også valg af nye producenter, så vi gør hvad vi kan for at være så bæredygtige som muligt.

Brian Thorngaard

Grøn ekspert

+45 2261 7077

bt@imagosonas.dk

Brian Thorngaard

Vil du vide mere om grønne valg?

Så er Brian klar til at hjælpe dig, og vejlede dig i hvordan du tænker grønt valg ind i dine AV løsninger. 

Du kan også gå direkte til vores webshop

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Moesgaard Museum

Museer i Danmark træder ind i AV verdenen

Hos IMAGO SONAS leverer vi spændende produkter til AV branchen. AV er meget mere end mødelokaler og klasselokaler. En række danske museer har fået øjnene op for at AV udstyr kan bidrage med historiefortællingen på et museum.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen

Københavns Universitet Panum

Atlona garanterer en fremtidssikret AV-løsning.

Atlona CLSO Series switcher-teknologi spillede en nøglerolle i AV-installationen i Mærsk Tower (Panum). Et 15-etagers center for forskning i verdensklasse i sundhed- og lægevidenskab.

Læs hele casen

Biamp Denmark

Biamp er en førende udbyder af innovative AV produkter.

I forbindelse med Biamps nye kontor i Danmark, skulle de have fundet en god løsning til deres skærme i bygningen. Valget faldt på Chief beslag. Læs med her og bliv klogere på Biamps valg.

Læs hele casen

FÆNGSLET Horsens

FÆNGSLET i Horsens er en national og international anderkendt scene for kultur som danner ramme for adskillige events.

Disse rammer stiller særlige krav til AV-løsningerne. FÆNGSLET Horsens har i deres løsning fået installeret Atlona OmniStream. 

Læs hele casen
keyboard_arrow_up