5 ting dine kunder frygter
i et mødelokale 

 Guide til at finde løsningen på de ting, som frygtes allermest i et mødelokale. 

1. Problemer med at komme på den eksterne skærm?

"Det kan godt give en vis form for uro, når jeg skal ud og afholde en præsentation eller kursus på et sted, hvor jeg ikke ved hvordan, at jeg kobler min computer til lokalets AV udstyr. Det kan være alt fra hvilke stik er mon tilgængelige, og hvad er det nu min computer tilbyder"
Mads Nørskov, CEO, IMAGO SONAS A/S

Løsning: Gør det simpelt og intuitivt

De fleste har deltaget i enten kurser eller præsentationer, hvor det har taget mellem 5-15 min. før presenter er klar med billede på skærmen/projektoren. En situation der ikke er rar for nogen, og en skidt start.

Vi har flere producenter og produkter, hvor simplificering og intuitiv betjening er i højsædet, og det handler om, at det skal være nemt og hurtigt at koble sig på for alle.

Vil du høre mere?

☎️ Ring til os på tlf. 31 78 03 03

Vi anbefaler at du kigger på disse 2 producenter

Mersive - nemt og bekvemt

Med eksempelvis Mersive Solstice kan opkoblingen til skærmen gøres simpel. Enten med en enkelt måde at koble sig på eller flere måder. Det kommer an på brugerne i huset.

 

Atlona - flere tilslutningsmuligheder

Atlona har produkter med flere tilslutningsmuligheder - USB-C, DisplayPort og HDMI. Derved er der altid en kabletype, som passer til enhver computer, der skal bruges i mødelokalet.

 

2. Problemer med touchpaneler?

I firmaer laves mødelokaler oftest så der er et touch betjeningspanel til, at sætte lokalets AV og måske lys i den rette indstilling. De er sat op i bedste mening og for at gøre det så nemt som muligt.

Men mange er bange for at bruge disse touchpaneler, fordi de måske har oplevet at de ikke har reageret som forventet. Så vi ser flere og flere steder at betjeningspanelerne bliver en sekundær løsning, og en lettere automatiseret styring af lokalet, har første prioritet.

Her har vi to løsninger: 

Løsning 1: Atlona

Med producenten Atlona kan skærme og projektorer tændes så snart et kabel sættes i en computer.

Endda kan lærredet rulle ned fra loftet.

Hvis en anden medarbejder i samme møde tilslutter et andet kabel, vil Atlona automatisk skifte til den computer, og tilbage igen, hvis der igen sættes et andet kabel i.

Det gør det nemt at bruge lokalet. Og når alle har forladt lokalet, kan Atlona slukke lokalet ned igen.

Vil du vide mere?

Tag styringen, og set timer på

Løsning 2: Mersive Solstice & Vaddio

Mersive Solstice kan også sørge for, at skærm eller projektor tændes og slukkes. Enten på et fast tidspunkt hver dag, eller hvis der er konference kamera på, kan den tænde for skærm eller projektor så snart nogen træder ind i lokalet.

Når der kigges på video konference udstyr, så er autotracking en populær funktion, da det dermed sikres at personerne i lokalet altid er med i billedet.

Men autotracking kan også virke forstyrrende for deltagere i videomøder, hvis tracking reagerer på de mindste bevægelser eller lyde, så vil den ikke være til hjælp, men mere til gene - men her har Vaddio som vi repræsenterer en udviklet en unik intelligent tracking, hvor der sættes nogle kriterier for trackingens følsomhed.

Derudover kan du afmaske områder, som tracking skal se bort fra. F.eks. i firmaer hvor mødelokalerne er med glas hele vejen rundt eller motiver af mennesker på væggene, kan det være rart at kunne afmaske disse områder, så der ikke trackes på det.

Tag styringen nu - kontakt os for mere info

3. Ingen lyd eller billedet driller?

Løsning: Tjek netværket - og kig på kablerne i installationen

Forstyrrelser i form af at udstyret driller, og lyd eller billede pludselig forsvinder? I så fald, er det vigtigt, at finde frem til produkter, der har en lang og stærk funktionstid.

Det kan godt kræve nogle test inden den endelige beslutning om hvad udstyr der skal op i et mødelokalet, da vi mere og mere AV udstyr flytter ind på netværket.

Med funktioner som Airplay, Miracast og Chromecast som reelt er tænkt til consumer markedet og til brug på hjemmenetværk, vil det ofte vil dette kræve en IT-person, at få disse teknologier til at flyde på et mere lukket og sikkerhedsmæssigt begrænset netværk.

En hjælp hertil vil være en udførlig guide fra Mersive Solstice, og med netværksudstyr fra NETGEAR, kan det sikres at nutidens moderne teknologier kan fungere på selv hårdt begrænsede Enterprise netværk.

Få netværket til at spille nu

Mødelokalets lyd

Skulle man komme i den uheldige situation at billedet forsvinder, kan mødet de fleste gange fortsætte hvis højttalerne i lokalet leverer den bedst mulige talegengivelse, her ser vi at Origin Acoustics kan levere optimal lydkvalitet uanset om det er musik eller tale.

Kontakt os for mere info

4. Mødelokalet bliver ikke brugt optimalt?

Vi hører fra mange steder at medarbejderne ikke synes der er nok mødelokaler, fordi det er svært at finde et ledigt lokale.

Løsning: Ubiqisense

Med sensorer fra Ubiqisense detekterer de om der er mødt nogen op i lokalet, og hvis der eksempelvis ikke er mødt nogen op indenfor de første 10 minutter, så kan sensoren sende en besked til mødebooking systemet, eksempelvis Reserva, om at frigive lokalet igen.

På samme tid kan Ubiqisense også holde øje med, hvis møder slutter før tid, og efter en given tid, frigive lokalet igen automatisk. Og en anden smart funktion, er hvis nogen træder ind i et lokale, og opholder sig der måske 10 minutter, så kan sensoren sende besked til Reserva om at sætte lokalet i optaget stilling.

Kom i gang med Ubiqisense nu

5. Bruges de rigtige kabler?

Løsning: Brug testede kabler fra SCP, og altid skærmede kabler, dette er meget vigtigt.

Billede og lydudfald er et irritationsmoment i mødelokaler, og i mere end 90% af tilfældene, ligger fejlen i kablerne. Det kan være svært at opdage, hvis fejlen er periodisk.

Hvis eksempelvis video og lydsignaler er forlænget over netværkskabler som i HDBaseT, så er det vigtigt at disse forbindelser laves med skærmede netværkskabler, som er testet til HDBaseT. Eksempelvis fra SCP, som har været med til at udvikle kabelstandarden til HDBaseT.

Hvis der installeres UTP, altså uskærmede kabler, så kan strømkabler og signalkabler fra andre kilder, skabe støj på de uskærmede forbindelser, og dermed få signaler til at vælte.

Du kan nemt godkende eller teste en installation for funktionalitet med det rette testudstyr. Det vil ikke blot være en kabletester, men en HDBaseT tester fra M-Solutions vil være at foretrække. Den kan teste for selve termineringskvaliteten, kablets kvalitet og længde, men også støj på linien. Samt hvordan POE, POH mellem de enkelte par i kablet yder.

Vil du vide mere om SCP kabler?

 

HDMI kabler 

Kigger man nærmere på HDMI kabler,  er det vigtigt at holde sig til kvalitetsprodukter, som eksempelvis kabler fra SCP, hvor hvert enkelt HDMI kabel testes før det pakkes.

SCP var de første med både 4K og 8K certificerede kabler, som begge er ekstra skærmede, for at disse signaler ikke vil støje i en installation. Så snart du kommer over de 6 meter er kablet aktivt, og der sidder en booster i den ene ende, for at sikre sig signalet kan nå frem.

Når HDMI skal være længere end 10 meter, er det populært at bruge fiber HDMI kabler. Læg mærke til disse stik bliver ofte ret varme, derfor er det bedst at undgå kabler, hvor stikkene er af plastic, da de ikke kan aflede varmen. SCP leverer Fiber HDMI hvor stikkene er af aluminium, og dermed kan hjælpe med at nedkøle chippen i stikket.

Download de 6 vigtige tips her

 

Fiber HDMI

Til mange retro-fit installationer, hvor der måske er et vægudtag eller en kabel kanal af en passiv type, har vi set installationer, hvor disse Fiber HDMI bliver brugt til installation fra bagsiden af vægudtag og hele vejen op til en projektor eller skærm. Men den passive overgang mellem vægudtag og Fiber kablet, ved nedgradere funktionaliteten du oplever via Fiber HDMI.

Derfor har producenten Techlogix Networx udviklet en retro-fit produkt, hvor du eksempelvis fjerner en kundes eksisterende VGA tilslutning i væggen, fjerner VGA kablet på bagsiden, men i samme vægpanel, indsætter Techlogix specielle Fiber HDMI.

Det passer direkte i hullet hvor VGA kablet har siddet, og du har nu opgraderet til HDMI forbindelse, med et hunstik i vægudtaget, som løber direkte i et Fiber kabel og i en skærm/projektor. Nu kan du bruge et traditionelt dropkabel ind i vægudtaget.

Kom i gang nu

Vil du vide mere om det optimale mødelokale?

Så er Mads klar til at hjælpe dig og vejlede dig i, at finde frem til den ideelle mødelokaleinstallation som opfylder dit eller din kundes behov.

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Moesgaard Museum

Museer i Danmark træder ind i AV verdenen

Hos IMAGO SONAS leverer vi spændende produkter til AV branchen. AV er meget mere end mødelokaler og klasselokaler. En række danske museer har fået øjnene op for at AV udstyr kan bidrage med historiefortællingen på et museum.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen

Københavns Universitet Panum

Atlona garanterer en fremtidssikret AV-løsning.

Atlona CLSO Series switcher-teknologi spillede en nøglerolle i AV-installationen i Mærsk Tower (Panum). Et 15-etagers center for forskning i verdensklasse i sundhed- og lægevidenskab.

Læs hele casen

Biamp Denmark

Biamp er en førende udbyder af innovative AV produkter.

I forbindelse med Biamps nye kontor i Danmark, skulle de have fundet en god løsning til deres skærme i bygningen. Valget faldt på Chief beslag. Læs med her og bliv klogere på Biamps valg.

Læs hele casen

FÆNGSLET Horsens

FÆNGSLET i Horsens er en national og international anderkendt scene for kultur som danner ramme for adskillige events.

Disse rammer stiller særlige krav til AV-løsningerne. FÆNGSLET Horsens har i deres løsning fået installeret Atlona OmniStream. 

Læs hele casen
keyboard_arrow_up