Moesgaard Museum

Moesgaard Museum i Aarhus er et nyt og moderne museum, der har valgt at gøre brug af moderne teknologi til at fortælle vores forfædres historier.

Fantastisk arkitektur, fordybende teknologier og kultur er smeltet sammen for at skabe en altomfattende oplevelse på museet i Aarhus med fokus på menneskets historie.

Der er både blevet installeret en HDBaseT Transmitter fra Atlona og beslag fra Chief.

Opgaven

Museet er blevet designet med en fleksibel infrastruktur med kapacitet til at blive udvidet til fremtidige udstillinger og udvalgte kontrol- og afspilningssystemer, der passer bedst til hver enkelt udstilling.

Teknologien og installationerne skal tilføje liv til historien ved brug atmosfæriske lydlandskaber, lysdesign, animation, projektion, interaktive installationer og scenografi. De besøgende skal trækkes ind i historien og kunne identificere sig med vores forfædre.

Meget specifikt skulle der findes en stabil signaldistributør til den midlertidige udstilling omkring Kinas Teracotta-hær.

En anden vigtig opgave var også, at finde de bedste og mest robuste beslag på markedet, som nemt skulle kunne flyttes og betjenes.

Løsningen - Atlona

Museet krævede signalopdeling og stabilitet i forhold til HDBaseT-teknologi. Ligeledes var det også vigtigt, at Atlonas lokale support var tilgængelig, som den er hos IMAGO SONAS.

På museet er der blevet installeret Atlonas AT-UHD-EX-100CE-TX. HDMI 100m forlængere og AT-UHD-EX-70-KIT. 

Den tilbudte forbindelse, der sikrer, at HDMI-signaler sendes direkte til projektoren over lange afstande, var en nøglefaktor i beslutningen om at bruge Atlona-teknologien sammen med den kompatibilitet, den tilbyder med Panasonics Digital Link-system. Både signal- og projektorstyring findes gennem ét Cat-kabel.

Antallet af bokse skulle holdes på et minimum da Panasonic-projektoren har en HDBaseT-indgang (Digital-Link). Dermed kunne modtageren skæres væk på alle de forlængersæt, der blev brugt med Panasonic-projektorer.

En vigtig faktor for valget af Atlonas udstyr var også, at der med deres produkter følger 10 års garanti med. 

Læs den uddybende Atlona case her 

Atlona produkter installeret på Moesgaard Museum

4K/UHD HDMI Over 100 M HDBaseT Transmitter with Ethernet, Control, and PoE

AT-UHD-EX-100CE-TX

Atlona AT-UHD-EX-100CE-TX er en HDBaseT-sender til HDMI-transmission op til 330 fod (100 meter) over kategorikabel med Ethernet-, RS-232- og IR-kontrolpass-through. Denne forlænger er designet til at fungere med HDBaseT-indgange på switchere og projektorer og transmitterer videosignaler op til 4K/UHD @ 60Hz med indbygget multi-kanalslyd. 

Læs mere om produktet her

Avance™ 4K/UHD HDMI Extender Kit with Remote Power

AT-AVA-EX70-KIT

Atlona AT-AVA-EX70-KIT er et Avance™ Series HDBaseT-forlængersæt med fjernstrøm til transmission af 4K/UHD 60 Hz 4:2:0 video op til 130 fod (40 meter) eller 1080p 60 Hz video op til 230 fod (70 meter). Ud over video med indlejrede multi-kanal lydsignaler, leveres fjernstrøm fra senderen til modtageren på det enkelte Kategori 6/6A kabel. 

Læs mere om produktet her

Løsningen - Chief

Derudover har Moesgaard valgt at benytte Chief beslag på alle deres skærme rundt på museet. 

Chief anses for at levere markedets mest gennemtænkte beslag til montering af display, monitorer og projektorer.

Med et konstant fokus på at det skal være nemt og hurtigt at montere, er det lykkedes Chief at være en af verdens største producenter af beslag.

Produkterne har nytænkende funktioner der gør installations arbejdet nemmere for montører, og meget mere brugervenligt.

Hvad enten du skal montere en stor LED skærm eller en lille projektor, har Chief beslaget du kan bruge.

Læs mere omkring Chief her.

 

Chief beslag

Hør hvorfor Moesgaard valgte Chief til alle deres skærme. 

Andre eksempler på vores arbejde

 

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen
keyboard_arrow_up