FÆNGSLET Horsens

FÆNGSLET i Horsens er en national og international anderkendt scene for kultur som danner ramme for adskillige events. Disse rammer stiller særlige krav til AV-løsningerne. FÆNGSLET Horsens har i deres løsning fået installeret Atlona OmniStream. 

Om FÆNGSLET 

FÆNGSLET Horsens er en af regionens mest markante kulturinstitutioner. For at åbne op for flere arrangementer og udvikling er der blevet etableret en ny stor kultur- og konferencesal – Vestsalen. Vestsalen består af 4 delområder: Indergården, Store Sal, Lille Sal og Backstage området. 

Opgaven

I Vestsalen skulle der skabes optimale rammer for afholdelse af koncerter og konferencer af enhver størrelse. Det kræver de allerbedste AV-løsninger indenfor lys, lyd og skærme samt, at fleksibiliteten og betjeningen er nemt tilgængelig og ikke mindst brugervenligt. 

Særligt de fysiske rammer stiller krav til AV-løsningerne. Det er ikke bare et stort rum, men et rum som også kan inddeles i mindre rum og områder. 

Samlet set er salen 1.200 m2 og kan rumme op imod 800 gæster. Ved sommerarrangementer åbnes salen, så inde- og udeareal flyder sammen. Salen er meget fleksibel og kan også deles op i to, så den er anvendelig til en bred vifte af arrangementer lige fra koncerter til møder for mindre grupper.

Løsningen

En løsning der er blevet en del af alle 4 områder er selve platformen for AV-løsningen. Valget faldt på Atlonas OmniStream. Denne platform baserer sig på en AVoIP-løsning.

AV over IP giver mulighed for at forbinde alle enheder via et netværk, og få afviklet lyd og billede via digital overførsel, præcis hvor det ønskes. 

I Vestsalen betyder det at PC-præsentationer distribueres via netværk fra PC'en og frem til de projektorer eller skærme, som skal vise indholdet. 

Det giver en meget fleksibel løsning, da der kan sendes et signal til en hvilket som helst skærm eller projektor. 

AV over IP er en skalerbar løsning. Skulle der opstå et behov for flere tilslutninger, kan løsningen meget enkelt udvides, uden at noget af det eksisterende udstyr behøver at blive udskiftet. 

FÆNGSLET Horsens har dermed fået en supermoderne, fleksibel og gennemtænkt AV-løsning til deres nye Vestsal.

 

Michael Hedegaard

Brand Manager & Ekspert i Atlona

3178 0303

michael@imagosonas.dk

Michael Hedegaard

Vil du vide mere om Atlona?

Michael er ekspert i Atlona og AV over IP.

Med en solid baggrund i salg af udstyr indenfor signal distribution, og en god forståelse for signalbehandling, er du i sikre hænder når Michael hjælper dig med at samme sæt et system. 

 

Du kan også gå direkte til vores webshop

Atlona OmniStream

OmniStream er et AV over IP produkt, som kan distribuere 4K video, lyd og styre et standard gigabit-netværk.

En fleksibel, skalerbar og omkostningseffektiv AV-distributionsplatform. Sammenlignet med traditionelle systemer til AV-distribution kan netværksforbundne AV-systemer designes med praktisk talt ubegrænset skalerbarhed og fleksibilitet, foruden bekvemmeligheden og omkostningseffektiviteten ved standarddatanetværk.

Atlona har 2 serier af AVoIP produkter kaldet OMNISTREAM PRO eller R-Type. De deler samme platform, men forskellige features.

Fælles for alle OMNISTREAM produkter gælder Ultra lav Latenzy. Nok markedets laveste på ca. 8 ms. for 60 Hz video Encoder til decoder, 4K HDR. Generel høj høj billedkvalitet. Lyden kan distribueres som AES67 strøm fra encoderne.

Omnistream PRO

PRO serien retter sig mod installationer i mødelokaler, auditorier, offentlige institutioner, medicinal industrien, finansverdenen og generel Enterprise installationer. Atlona tilbyder eksempelvis IEEE 802.1x certifikat på deres PRO serie, redundans mulighed og mange andre unikke features.

Omnistream R-Type

R-Type er rettet mod sportsbarer og stadions for optimal videodistribution. Denne serie har forenklet lydintegration med AES67 og er klar til integration med tredjepartskontrol
systemer.

Nøglefunktioner - OmniStream

Understøttelse af 4K/Ultra HD-videoopløsninger

 • OmniStream-produktlinjen understøtter 4K/UHD ved 30 Hz og 4:4:4, eller 60 Hz ved 4:2:0 farve subsampling
 • Video, lyd og RS-232 kan føres sammen eller arbejde hver for dig

High density video-over-IP integration

 • Dual-channel encoder og dekoder behandler to uafhængige videokanaler - en professionel AV-industri først!
 • Reducerer encoding og decoding omkostning per kanal

Netværksforbundet AV-redundans

 • Replikere AV over to separate netværk og IP-streams
 • Muliggør primære og redundante netværk, samt driver primære og redundante AV-streams; opfylder It-kravene

Ideel til applikationer, der kræver sikker indholdsdistribution

 • AV præsentationsindhold kan krypteres ved hjælp af AES-128 for at forhindre uautoriseret adgang
 • Vigtigt for at sikre faciliteter i offentlige/militære applikationer
 • Adskilt fra HDCP - Omnistream er også HDCP-kompatibelt fra indkodere til dekodere

Meget robust og pålidelig over netværk

 • SMPTE 2022 FEC fremadrettet fejlkorrektion for meget høj modstandsdygtighed over for netværksfejl
 • Sikrer pålidelighed og driftsikkerhed af traditionelle video- og lydroutingplatforme

Ekstrem lav latens

 • Let videokomprimering i udsendelseskvalitet med absolut minimal forsinkelse i underbilleder
 • Video- og grafikpræsentationer i uberørt kvalitet. Ideel til applikationer, der kræver interaktivitet

Andre eksempler på vores arbejde

 

The Container Barber

Origin Acoustics sætter lyd til container

Alle der kommer i kontakt med vores koncept, er ved første indtryk ret imponeret over selve setuppet, derefter kommenterer disse jævnligt vores "lydanlæg" som imponerende, ikke mindst efter vi har fået monteret SUB på systemet.

Læs hele casen

Nordsøen - ren energi

Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum viser hvordan man udvinder energi

På Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum skulle der laves en udstilling om offshore energi med fokus på, hvordan man udvinder energi fra Nordsøen ved hjælp af havvindmøller og boreplatforme. Du kommer midt ud i Nordsøen.

Læs hele casen

Biamp Denmark

Biamp er en førende udbyder af innovative AV produkter.

I forbindelse med Biamps nye kontor i Danmark, skulle de have fundet en god løsning til deres skærme i bygningen. Valget faldt på Chief beslag. Læs med her og bliv klogere på Biamps valg.

Læs hele casen
keyboard_arrow_up